Programma

Het ochtendgedeelte tot aan de lunch is plenair, in de middag delen we ons op in groepen. Na het volgen van het ochtendprogramma weet jij o.a. meer over het effect van verbinding in de eerste 1.000 dagen vanaf conceptie, en hoe jij jouw charisma in kan zetten om anderen te overtuigen of mee te nemen in jouw visie. Dit is waardevolle kennis die jij dagelijks toe kan passen bij jouw werkzaamheden en skills die jou gaan helpen je vak met nog meer plezier uit te oefenen.

Welkom en opening door Marit Dries

Marit is medeoprichter van RBVR the Academy en geeft o.a. les in groepsdynamiek. Zij is daarom dé aangewezen persoon om dit congres waarbij alles om verbinding draait te openen.

Lezing door Nienke Stoop en Elaine van Weelden

Nienke Stoop is Holistisch Arts en expert in ´De eerste 1.000 dagen´. Als één van de keynote speakers van het congres, praat zij samen met Elaine van Weelden (Founder RBVR the Academy) over de eerste levensbehoefte, namelijk ´verbinding´.

Ze zoomen in op:

 • Wat is verbinding?
 • Verbinding is een eerste levensbehoefte.
 • De eerste 1.000 dagen vanaf conceptie.

Oefening ‘Aarden’

Voor we verder gaan naar de volgende keynote speaker doen we samen de oefening ‘Aarden’. We maken weer even verbinding met onszelf en vullen ons met nieuwe energie.

Lezing door Pacelle van Goethem

De volgende keynote speaker is misschien een vreemde eend in de bijt als het gaat om geboortezorg, maar dat maakt haar niet minder essentieel voor het thema van dit congres. Pacelle is namelijk Nederlands bekendste overtuigexpert en zij gaat ons leren hoe jij je charisma kunt gebruiken en je overtuigingskracht kun vergroten. Een ontzettend belangrijke vaardigheid wanneer je werkt in een groepsverband.

Ze zoomt in op:

 • De kracht van overtuigen.
 • Je kan pas overtuigen als de ander ontspannen is.
 • Tips and tricks om dat in een groep toe te passen.
 • Hoe kun je een ander meenemen in jouw mening?

 

Panelgesprek

Na een korte break gaan we verder met het panelgesprek met interessante gasten uit verschillende disciplines van de geboortezorg. Met een viertal stellingen zullen zij, en jij, onderzoeken hoe we het hebben van ‘Regie in verbinding’ kunnen verbeteren.

Gasten voor het panelgesprek zijn:

 • Kassandra Schreuder (Founder Doula Tribe en Doula)
 • Marjolein van Gelderen (Voorzitter de Geboorte Beweging)
 • Annika van Reeken (Verloskundige en praktijkhouder & RBVR Geboortecoach)

Workshop en lezingen

Nadat we gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch, waarbij voldoende tijd is om even te verbinden met de andere aanwezigen, gaan we met goed gevulde maag verder met het interactieve gedeelte van de dag waarbij we ons opdelen in groepen.

Er worden in de middag 3 lezingen en 1 workshop gegeven, dus dit zijn in totaal 4 activiteiten. Je kunt hiervan 2 activiteiten kiezen die het beste bij jou passen of waar je juist het meest nieuwsgierig naar bent en je kennis over wilt verbreden, de keuze is aan jou.

De lezingen worden gegeven door:

 • Catharina Ooijens
  Voormalig klinisch Doula in het AMC en auteur van ‘mijn stem’
  Geeft een lezing over: ‘De ander zien als relatie’.
 • Rianne Reijneveld
  Founder cursus Medisch bevallen voor geboorteprofessionals en huisarts i.o
  Geeft een lezing over: ‘Bevallen in de tweede lijn’.
 • Marieke van den Ouden
  Postpartum behandelaar
  Geeft een lezing over: ‘Matrescence – de transitie van vrouw naar moeder en hoe wij haar kunnen begeleiden’.

De workshop wordt gegeven door:

 • Daphne van der Putten
  Eigenaar verloskundig centrum Dana te Zeist, founder van Integral Pelvic Therapy, vroedvrouw, opleider, IPT-practitioner
  Geeft een workshop over: Embodied consent.

Afsluiting

Na het volgen van de workshops en/of lezingen volgt er een korte break, waarna Marit het woord weer over zal nemen om de dag af te sluiten. Wat hebben we geleerd? Hoe gaan we dit in de praktijk brengen? Hoe ziet onze volgende stap eruit? Marit zal dit op haar inspirerende manier samenvatten en ons met een boost energie en stof tot nadenken naar huis sturen. Maar we gaan niet naar huis, voordat we samen nog genieten van een gezellige netwerkborrel waarin we nog lekker even na kunnen praten.

Wie geven die Masterclasses? Klik daarvoor hier.

Wie geven die Masterclasses? Klik daarvoor hier.