Elaine van Weelden

Founder, HypnoBirthing docent & Geboortecoach

Om vrouwen te stimuleren bewust bezig te zijn met hun zwangerschap en geboorte, begon ik in 2016 met Jouw Geboorte Avontuur. Ik hoorde tijdens mijn zwangerschap namelijk te vaak dat bevallen iets was ‘waar je even doorheen moet, daarover heb je geen controle’. Het leek mij destijds niet relaxed om geen controle te hebben tijdens mijn bevalling. Dat ging mij dus niet gebeuren! men.

Ondanks dat de geboorte van Dim compleet anders liep dan ons ideale scenario, wisten Maarten en ik de geboorte in eigen handen te houden toen ik tijdens de bevalling halsoverkop naar het ziekenhuis moest: mijn kindje bleek tijdens de bevalling niet goed in mijn bekken te liggen. Eenmaal in het ziekenhuis kregen we een nieuwe zorgverlener: de klinisch verloskundige van het ziekenhuis. Dit vroeg enorm om schakelen. Gelukkig waren we goed voorbereid op dit scenario en wisten we wat we konden verwachten. In plaats van meegenomen te worden in een door richtlijnen vormgegeven bevalling, gingen wij in gesprek met de nieuwe verloskundige. De geboorte van Dim was een bevalling in volledige regie. Een ervaring waar ik trots op terugkijk!

Een enorme intense bevalling dus, maar tegelijkertijd zo empowering! Ik ontdekte het geheim om zelf een prachtige bevallings ervaring te creëren. Ik kon het niet voor mezelf houden en moést er iets mee doen! Ik ben hypnobirthing docent geworden, heb vele trainingen en lezingen gevolgd en heb het geheim van ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ in een programma gegoten om zo zwangere vrouwen dit doeltreffende geheim te geven. Dit vierwekelijks voorbereidingsprogramma helpt ouders om controle te krijgen op het barende lichaam, maar ook regie te houden waar en met wie ze dan ook zijn.