Werken in je bedrijf: Karin de Jonge

Pre- & perinataal therapeut

Wat mij opviel in de afgelopen 30 jaar bij het omgaan en het verzorgen van kleintjes, is dat je baby’s en kleine kinderen een heel eind op weg kan helpen met genoeg rust, regelmaat, voeding, liefde en aandacht maar dat dat voor sommigen niet genoeg is.

In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik terecht bij de fysieke psychosomatische babytherapie, en daar ben ik een opleiding in gaan volgen in België. Ik kwam toen tot de conclusie dat je mee kunt helpen aan het verhogen van hoe veilig en gelukkig een baby of klein kind zich voelt. Dit kun je doen door hen te helpen negatieve of stressvolle ervaringen te verwerken die al zijn ontstaan tijdens de zwangerschap, de bevalling of in de periode kort erna. 

Op het moment dat de herinnering wordt opgehaald en juist door dán steun te bieden waar nodig en altijd te zorgen voor voldoende veiligheid, kan de baby de ruimte krijgen om zijn gevoelens te uiten en dus te verwerken.

Babytherapie is werken aan emotionele blokkades die soms zelfs tot lichamelijke klachten hebben geleid en deze ‘resetten’ en is dus niet te vergelijken met massage, fysiotherapie, ostheopathie of volwassenen psychotherapie.