Masterclass Martine Bökkers & Marjella Duiker

| 13 juli | 20:00 – 21:30 (inclusief replay) |

Hoe jouw geboorte je karakter heeft gevormd

Over de Masterclass:

Wist jij dat de manier waarop je bent geboren álles te maken heeft met de manier waarop jij in het leven staat? Hoe je naar jezelf en naar de mensen om je heen kijkt? Bizar idee he!?

Wat we vaak vergeten is dat een baby een bewust klein mensje is, die volop communiceert, in staat is om ervaringen op te slaan en ontzettend gevoelig is. Een baby is zich dus ook bewust van alles wat er tijdens de zwangerschap afspeelde en hoe zijn geboorte is geweest. Het is een pittige weg om af te leggen en kan voor een baby zelfs zeer beangstigend of zelfs traumatisch zijn.

Wij willen niets liever dan hier meer bewustzijn voor creëren, waardoor er bewustere keuzes kunnen worden gemaakt tijdens de zwangerschap, geboorte en de eerste periode daarna.

Na deze Masterclass:

🔥 Hoe de baby alles van moeder meekrijgt tijdens de zwangerschap

🔥 Hoe een baby zijn geboorte ervaart

🔥 Hoe een baby met zijn ouders communiceert

🔥 Het belang van het imprentingsmoment vlak na de geboorte

🔥 Hoe je een baby kan ondersteunen na een traumatische geboorte

🔥 Hoe je ouders bewust maakt van de impact van zwangerschap en geboorte op hun kleintje

 

Wetenschappelijk onderzoek onthult steeds meer dat de periode dat we opgroeien in de baarmoeder impact heeft op onze vorming; net als de geboorte.
Je gevoel van veiligheid en geborgenheid of onveiligheid, gevoel van verlatenheid of verbondenheid, je vindt dat je bestaansrecht hebt, ruimte mag innemen, er mag zijn of dat je daar moeite mee hebt.
Traumatische geboorten, bijvoorbeeld geboren worden met de navelstreng om de nek, vastzitten in het geboortekanaal, vechten op leven op dood, het zijn voorbeelden van levensbedreigende situaties.
De baarmoedertijd is een kwetsbare en cruciale tijd in ons leven. In de therapie kunnen we stil staan bij deze ervaringen en hoe ze je mede hebben gevormd: fysiek, emotioneel en relationeel.
Vanuit deze kennis en ervaring help ik ook moeders (en vaders) die de bevalling van hun kindje als traumatisch hebben ervaren. Hoe ze dit kunnen verwerken waarbij we ook stilstaan bij wat het kindje (kind) nodig heeft.

Martine Bökkers is 40 jaar en moeder van Willem, Guusje, Kobus en Sien. Samen met haar man wonen zij in de Achterhoek. Al van jongs af aan is Martine haar grootste passie baby’s. Zij specialiseerde zich in het coachen van baby’s.
Als babytherapeut weet Martine de behoeftes van iedere baby in kaart te brengen. Door hoge nood in de kraamzorg spring Martine zo nu en dan bij in het werkveld. Met haar komst verblijd zij kersverse ouders met al haar kennis en kunde. GIK houdt zo heel veel feeling met de werkvloer.

Marjella Duiker is 40 jaar en moeder van Jonas en Abel. Samen met haar man wonen zij in Apeldoorn. Als sociaal pedagoog heeft Marjella zich gespecialiseerd in geboorte- en gedragspatronen. Al ruim 20 jaar is zij werkzaam met jonge kinderen.

De ontwikkeling van de mens vanaf het meest prille begin is haar grote passie. Want wanneer je jezelf begrijpt, is iedere verandering mogelijk. Werken vanuit geboortepatronen is voor haar ‘a way of life’ geworden. Haar organisatietalent en uitzetten van grote lijnen matchen perfect met GIK. 

Sinds 2021 leiden we als Academy gelicentieerde ‘Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoaches op en met 50 RBVR Geboortecoaches in 1,5 jaar zijn we een snel groeiende movement.

Onze belangrijkste missie: de (te hoge) cijfers traumatische geboorte ervaringen omlaag krijgen. 1 op de 5 vrouwen ervaart haar bevalling al traumatisch.

Relaxed bevallen vanuit Regie is een geboorte voorbereidingsprogramma dat een unieke methode bevat waardoor aanstaande ouders tools in handen krijgen om regie te behouden over hun geboorteervaring terwijl zij in samenwerking met hun zorgverlener blijven. Dit blijkt dé trick om invloed uit te oefenen op de ervaring met een vergroting van de kans op een positieve beval ervaring tot gevolg (gebaseerd op onderzoek van dr. Claire Stramrood 2010).

RBVR-Logo

Elaine: Aangesloten bij BCE
Marit: Aangesloten bij NOBTRA

Relaxed bevallen vanuit Regie – the Academy is een een onderdeel van Jouw Geboorte Avontuur
| Jasmijnstraat 117 | 2563 RT Den Haag
KvK: 67412904 | BTW: NL002116193B92

© 2022 Relaxed bevallen vanuit Regie – the Academy | Website door: Marieke Geertjes | Fotografie door: Blik Marketing | Video door: Nanettemedia