Sneak previews terugkijken!?
online lezingen van de ‘Regie in verbinding’ sprekers

Op zaterdag 21 januari organiseren wij het congres ‘Regie in Verbinding’. 

We hebben een prachtig rijtje sprekers op het programma staan voor dit congres, die allemaal hun sporen verdiend hebben die die dag hun authentieke wijsheden en hun passie delen.

De afgelopen weken hebben we sneakpreviews georganiseerd, een serie online lezingen in de maanden december en januari. Per avond (van 20:00 tot 21:00) sprak founder van RBVR the Academy Elaine van Weelden met één van de sprekers van het congres. We hebben het dan in een informele setting over het thema dat de betreffende spreker ook tijdens het congres zal gaan behandelen.

Was je er niet bij en wil je toch even kijken wat er gezegd is, alvorens jij je ticket voor het congres scoort? Dat kan via de links! Tot de 21e 😉

Terugkijken…

Hajo wildschut

Voormalig gynaecoloog. Auteur van diverse boeken en consultant OB/GYN

Na zijn pensionering schreef hij twee boeken: ‘Integrale geboortezorg, samen bevalt goed’ en ‘Over tijd. Kantelpunten in de naoorlogse geboortezorg’. In het laatste boek, dat recent is gepubliceerd besteed hij veel aandacht aan de toenemende medicalisering in de geboortezorg. Deze medicalisering is haast onafwendbaar. Dit leidt tot onvrede bij zwangere vrouwen omdat ze zich niet gehoord voelen terwijl zorgverleners de indruk hebben dat ze kwalitatief hoogwaardige zorg leveren. In dit kader is het artikel van Mandie Scamell over ‘the swan effect’ heel goed. Zij is verloskundige en filosoof en beschrijft heel goed de spagaat waarin veel zorgverleners, onder wie eerstelijnsverloskundigen zitten: geen medische fouten maken en tegemoetkomen aan de wens van de zwangere vrouw voor een goede bevalervaring. Leg dat maar eens uit!

Rianne Reijneveld

Founder van @Medisch.bevallen en huisarts (i.o)

Er lijkt steeds vaker een tweedeling te zijn in de geboortezorg. Medisch versus natuurlijk. Ik geloof er heilig in dat beide nodig zijn. Hiervoor moeten we op zoek naar verbinding. Voor verbinding is begrip nodig. Kennis en inzicht in elkaars handelen. Dit bied ik met de cursus Medisch Bevallen. Zodat we uiteindelijk vrouwen realistische verwachtingen bieden, de angst voor het onbekende kunnen wegnemen en er regie voor terug kunnen geven. Laat dit nou ook nog eens voor meer positieve bevalervaringen zorgen. Win win.

Mariëtte frits

Eigenaar verloskundig centrum Dana te Zeist, founder van Integral Pelvic Therapy, opleider, IPT-practitioner

Mariette is een mensen mens in hart en nieren; betrokken, begaan, liefdevol, kundig en krachtig. Al jaren begeleidt zij vrouwen bij het proces van herstel na (bevallings-) trauma’s en klachten in het bekkengebied. Daarnaast is zij ondernemer met een gepassioneerde visie. Zij is expert op het gebied van Embodied Consent; waarbij gelijkwaardigheid en keuzevrijheid belangrijke principes zijn.
Zij ontwikkelde ze samen met haar compagnon Daphne van der Putten de complementaire behandelmethode Integral Pelvic Therapy (IPT), waarin het Embodied Consent een belangrijke plaats heeft en waar zij inmiddels een geaccrediteerde post- HBO opleiding in geven. 

Embodied Consent zorgt voor veiligheid voor zowel de zorggever als de cliënt. Door middel van hele eenvoudige stappen kan de bevleving voor de cliënt verschuiven van “ondergaan” naar “ontvangen”; iets wat uiteindelijk echt verschil maakt. 
 

Nienke Stoop

Holistisch arts, specialist BodyMind gezondheid in de eerste 1000 dagen en auteur ‘Levenskracht’, docent RBVR the Academy

‘Als wij onze biologie en fysiologie beter gaan begrijpen zullen we ontdekken dat wij voorbedraad zijn voor Liefde. Empathie, compassie en vreugde behoren tot onze ware natuur maar kunnen verstoord raken door (chronische) stress, traumatische of overweldigende gebeurtenissen en druk van buitenaf. Het is een levenskunst om onze aangeboren vermogens vrij te maken zodat we deze kunnen inzetten voor het welzijn van onszelf en de mensen om ons heen. Ik ondersteun je daar graag bij!’

rbvr-home-elaine-van-weelden

gastvrouw tijdens lezingen: Elaine van Weelden

Ontwikkelaar ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ geboorte voorbereidingsprogramma en founder ‘Relaxed bevallen vanuit Regie the Academy’

Ooit bedacht ik, tijdens een visualisatie, wat ik nou graag zou willen voor mezelf. Ik kwam uit op 3 dagen werken (met plezier werken, dat deed ik toen nog niet) en 2 dagen per week studeren, leren, bijscholen.
Dat leek me een heerlijke combinatie. Dus ik gooide dat het universum in. Inmiddels heb ik bereikt wat ik destijds heb gewenst: leuk werk en lekker bijscholen.

Ik kan niet wachten om deze avonden te hosten, want dat wordt zo heerlijk veel toffe nieuwe dingen horen! Bijscholen tot the max! En daar ga ik altijd erg goed op! Jij ook? Dan zie ik je dan!